Professzionális mobil kamerás távfelügyleti rendszer

Szolgáltatásaink


A MobileGuard biztonsági ip kamera rendszer számos - a benne szereplő termékekkel való összehangolt működés szempontjai szerint kifejlesztett - szolgáltatást tartalmaz, melyek azt a célt szolgálják, hogy a rendszer felhasználói minél jobb minőségben, egyszerűbben, hatékonyabban tudják üzemeltetni távoli kameráikat, vagy kamera rendszereiket mobil-, vagy vezetékes Internet kapcsolaton keresztül is.

 

Biztonsági IP kamera rendszer szolgáltatásként - bérleti konstrukcióban


A video megfigyelő rendszerek telepítése sok esetben azért szenved késedelmet, mert összetett tervezési és előkészítési munkát igényel (tervező, beszállító, kivitelező, kiválasztása, üzemeltetési szerződsek, közmű egyeztetés, engedélyezés, tendereztetés, stb.), valamint meg kell találni a forrást a jelentős kezdeti beruházás finanszírozásához. Amennyiben ilyen problémák akadályozzák egy kamera rendszer kiépítését, tőlünk - akár a teljes MobilGuard rendszert a kiépítéstől, a mobil adatkapcsolaton át a felvételek tárolásáig és visszakereséséig, akár automatikus rendszám felismerő rendszerrel (ANPR) - bérleti konstrukcióban, szolgáltatásként vehetik igénybe partnereink.

 

VPN és központi távmenedzsent szolgáltatás


A MobileGuard rendszer részét képező rögzítőkhöz, mobilrouterekhez kapcsolódik egy központi távfelügyeleti szolgáltatás. A www.mobilrouter.com oldalon végrehajtott regisztráció révén ügyfeleink egy saját adminisztrátori felülethez jutnak, ahol áttekinthetik valamennyi általuk megvásárolt MNVR-t vagy mobilrouter-t, és az azokhoz kapcsolódó IP kamerákat és egyéb eszközöket. E szolgáltatás nem csak kényelmi célokat szolgál, jóllehet nagy mértékben leegyszerűsíti és meggyorsítja egy kamera hálózat áttekintését, hanem a központ és a végpontok közötti VPN kapcsolatok segítségével lehetővé teszi, hogy bármilyen Internet csatlakozásra kapcsolt végpont eszközei elérhetőek legyenek, akár olyan mobil szolgáltatók hálózatán keresztül is, amelyek nem biztosítnak publikus IP címet a csatlakozott ügyfél berendezések számára, ezért a szokásos mobil routerek alkalmazása esetén nem lehetséges a távoli elérés. Ugyancsak nagy könnyebbséget jelenthet, hogy íly módon a távelérés bátmilyen többszörös NAT, vagy tűzfal mögötti Internet elérés esetén is működőképes.

 

Központi videotár és menedzsment szolgáltatás


A MobileGuard rendszer egy központi "felhő alapú" szolgáltatást is kínál a felhasználók számára, a különböző távoli helyszíneken üzemelő biztonsági kamerák képeinek rögzítésére, visszakeresésére és élő megjelenítésére. Ezáltal szükségtelenné válik a felügyeleti helyszínen telepíteni hálózati röguítőt (NVR), mentesülve az üzemeltetés, karbantartás, javítás feladataitól. Emellett a megfigyelő kamerák felügyelete kötöttségektől mentesen,bármely helyszínről lehetséges böngészővel, mobil eszközzel, vagy a felhő tárhelyhez kapcsolódó kliensprogram segítségével. Utóbbi alkalmazásával további hasznos szolgáltatások is igénybe vehetők, mint pl. az utólagos intelligens video analízis, azaz bármely utólag definiált képrészlet területén történt változások automatikus összegyűjtése. A felhőben tárolt felvételek gyorsított visszakeresése során kényelmesen és hatékonyan megtalált kritikus eseményekhez kapcsolódó időszak nagy felbontású felvételei a távoli helyszínek rögzítőjéből letölthetők.

 

Mobilinternet szolgáltatás


Termékeinkhez opcionálisan választható cégcsoportunk tagjának, a 3C távközlési kft-nek, Greenmobile Internet szolgáltatása. A szolgáltatás adatforgalmi kerete lehetővé teszi, hogy az MNVR rögzítőkhöz, vagy mobilrouterekhez csatlakozó IP kamerák kisebb felbontású H.264 stream-jei folymatosan lekérhetőek legyenek, azaz lehetséegs az élő kameraképek folymatos felügyelete, illetve természetesen rögzítése is, akár a MobileGuard felhő szolgáltatás közbeiktatásával, akár a felhasználó saját felügyeleti pontjáról böngészővel, vagy kliensprogrammal.

 

Építési projektek kamera rendszere


A MobileGuard rendszer kiválóan alkalmas állandó Internet kiépítettségel nem rendelkező, ideiglenes, vagy változó helyszíneken történő kamerás megfigyelő rendszerek kialakítására. Ilyenek az ideiglenes rendezvények, táborok, vagy a különféle építési projektek. Az MNVR GSRPO104-E kültéri központi egység tervezésekor a benne és hozzá kapcsolódóan integrált szolgáltatásokat úgy alakítottuk ki, hogy az építőipari kivitelezés sajátosságaihoz még jobban alkalmazkodjon, illetve olyan képességekkel rendelkezzen, amelyek jellemzően felmerülnek a különféle építési, kvitelezési munkák során.

 

Egyedi, komplex objektum távfelügyeleti megoldások


A MobileGuard rendszer alapját képező mobilrouterek egyes típusai analóg és digitális input/output portokkal, RS232/RS485 interfészekkel is rendelkeznek valamint lehetőség van a helyszíni egységben egyedi szoftverek, scriptek megírására és futtatására is. Ennek révén tetszőleges, egyedi funkcionalitású automatizált távfelügyeleti megoldások is létrehozhatók a felhasználásával, akár önálló (standalone) kialakítással, akár úgy, hogy egy több elemből, végpontból álló hálózat jön létre egy központi VPN router és egy távfelügyeleti szerver által összefogott rendszer részeiként. A távfelügyelet alá vont helyszíneken mért állapotértékek, kameraképek és paraméterek átjelezhetők a központi felügyelet számára, lehetséges a távoli helyszínen tetszőleges eszközök távvezérlése, vagy mód van akár központilag felügyelt RFID beléptető rendszer kialakítására is. A tovább gombra kattintva egy konkrét megvalósítási példán keresztül igyekszünk bemutatni a rendelkezésre álló lehetőségek sokféleségét.

 

Napelemes biztonsági kamera rendszer


Amint a korábbiakból jól látható, a MobilGuard rendszer kiválóan alkalmazható olyan esetekben, ahol a kamerával megfigyelni kívánt területen nem biztosítható a vezetékes Internet szolgáltatás. Azonban sok olyan helyszín is van, ahol nem csak az Internet szolgáltatás hiánya okoz nehézségeket, hanem az is, hogy nincsen elektromos energia ellátás sem. Ezekben az esetekben jelenthet megoldást a fotovoltaikus áramellátású, magyarán napelemes IP kamera rendszer. Az ilyen rendszerek beállítását és működtetését úgy hangoljuk, hogy csak a valóban szükséges esetekben és mértékben fogyasszanak áramot, hogy minél kisebb napelem és akkumulátor kapacitás felhasználásával minél hosszabb éves rendelkezésre állást lehessen biztosítani.

 

 

2014 © Mobilrouter Kft. Minden jog fenntartva. | Telefon: +36/1 5999-000   e-mail: info@mobilrouter.com